Mikor érdemes az FDM technológiát választania?

Nagyszilárdságú, speciális tulajdonságú darabok nyomtatása vagy akár fém alkatrészek kiváltása esetén.

A Stratasys nevéhez köthető, számtalan szabadalommal védett FDM eljárás ipari minőségben kínál Önnek olyan high-performance alapanyagokat, mint az ULTEM™ 9085 és az ULTEM™ 1010 resin, az ANTERO, vagy a Nylon12CF.

Célgépként felépített berendezésink az alapanyagok nyomtathatóságára lettek tervezve, így az Ön által kért termék minősége a lehető legmagasabb lesz.

Más, hasonló szálolvasztással működő eljárásokkal szemben – amelyeket FFF technológiának hívnak, – az FDM eljárás gyors, pontos és megismételhető gyártásokra képes.

Természetesen számtalan esetben keresik ügyfeleink az olyan standard alapanyagokat is, mint az ABS, így oldalunkon erre kedvezményes árat biztosítunk FDM technológia esetén.

Ezek a hőre lágyuló anyagok mind alkalmasak kémiai polírozásra, amely által a modell felülete strukturáltabb és csillogóbb lesz. Az eljárásról bővebben itt olvashat: Felületkezelés

Próbálja ki szolgáltatásunkat, kérjen ajánlatot az alábbi gombra kattintva, vagy olvasson tovább izgalmas információkért!

Az Ön darabjai az alábbi FDM 3D nyomtatóinkon készülnek:

Stratasys
Fortus 450mc

Stratasys
F370CR

Stratasys
Fortus 400

Stratasys
F120

Stratasys
F370

Az FDM technológiáról bővebben

Tartós elemek 3D nyomtatása valódi hőre lágyuló műanyagból

Az FDM (Fused Deposition Modeling) technológia hatékony, a Stratasys által szabadalmaztatott, additív gyártási módszer. Az FDM segítségével koncepciómodellek, működőképes prototípusok és végfelhasználói alkatrészek készíthetők normál, mérnöki felhasználású és nagy teljesítményű hőre lágyuló műanyagból. Ez az egyetlen olyan professzionális 3D nyomtatási technológia, amely ipari felhasználású, hőre lágyuló műanyagot használ, így az elkészült elemek egyedülálló mechanikai, hő- és vegyi ellenállással bírnak.

Alapanyagok

Az FDM technológiával ugyanazokból az erős műanyagokból készíthet elemeket, amelyeket a fröccsöntés és más hagyományos gyártási folyamatok során is használnak. Kihasználhatja a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségeket, és közben az ipari felhasználású, hőre lágyuló műanyagok megbízhatóságára támaszkodhat.

Tervezési szempontok FDM-nyomtatáshoz
Töltse le tervezési útmutatónkat, amelyből megismerheti az FDM technológiai eljárásra vonatkozó tervezési szempontokat!


A többi elérhető technológiánkról itt talál bővebb információt: