Mikor érdemes az SLS technológiát választania?

Az EOS berendezéseinken készített kiváló, orientációtól független mechanikai tulajdonságokkal rendelkező alkatrészek felhasználási területe szinte végtelen.

Mivel nyomtatás előtt a port a gyártói paraméterszettnek megfelelően keverjük, így olyan termékeket vagyunk képesek létrehozni, amelyek terhelhetősége a fröccsöntött változatéval vetekszik.

Ennek a piacvezető porágyas technológiának köszönhetően nyomtatás közben már szerelt alkatrészek, vagy akár ismételt sorozatok gyártását is ránk bízhatja, kedvező költségek mellett.

SLS szolgáltatásunkat akkor érdemes igénybe vennie, amennyiben az alapanyag tekintetében még nincs konkrét elképzelése, ám szeretné gyártási költségeit alacsonyan tartani. Természetesen az alapból hófehér felületet utólag színezni és kémiailag polírozni is tudjuk, erről itt olvashat bővebben: Kiegészítő szolgáltatások

Próbálja ki szolgáltatásunkat, kérjen ajánlatot az alábbi gombra kattintva, vagy olvasson tovább izgalmas információkért!

Az Ön darabjai az alábbi SLS 3D nyomtatóinkon készülnek:

EOS Formiga P110

EOS P396

Az SLS technológiáról bővebben

A gyártás kulcsa

Az SLS, azaz szelektív lézer szinterezés egy régóta ismert és gyakran használt technológia, amely biztosítja a termékötletek leggyorsabb piacra kerülését. Számos iparágban használják ezt a gyors, rugalmas és költséghatékony innovatív gyártási technológiát.

Az SLS eljárás egy rétegenként építkező gyors prototípusgyártási megoldás. Az technológia lényege, hogy a rétegről rétegre, automatikusan terített porszemcséket lézer segítségével olvasztják össze. Ennél az eljárásnál először poliamid (PA) porszemcséket használtak fizikai modellek gyártására. A PA porszemcsék összeolvasztása egy pontosan szabályozott lézerrel történik, így a kész modell szilárdsági paraméterei megközelítik a fröccsöntött PA alkatrészek tulajdonságait. Így nem csak látványmodellként lehet a nyomtatványokat használni, hanem sokféle fizikai, funkcionális tesztelés elvégzésére, illetve kiértékelésére. Ezen előnyök lehetővé teszik egyes termékek esetében az úgynevezett Additive Manufacturing – közvetlen, szerszám nélküli gyártást is.

A közvetlen gyártás lehetőségével elhagyható a költséges, hosszú átfutási idejű szerszámgyártás. Ez azt jelenti, hogy ha felmerül egy adott alkatrész gyártásának igénye, akkor annak CAD modelljét betöltjük az berendezés vezérlésébe, és az adott mennyiséget „kinyomtatjuk”. Ennek köszönhetően az SLS gépek termelékenysége egyedülálló.


A többi elérhető technológiánkról itt talál bővebb információt: