Sztereolitográfiával bővíti 3D nyomtatóinak sorát a Team Penske

A motorsportban vezető szerepet betöltő vállalat Neo800 3D nyomtatót vásárolt a jobb felületkezelés, teljesítmény és megbízhatóság érdekében

A Stratasys bejelentette, hogy a Team Penske, az autósport egyik legismertebb és legsikeresebb csapata egy új Stratasys Neo®800 3D nyomtatót vásárolt. A berendezés a csapat első sztereolitográfiás 3D nyomtatója a Stratasys-tól, és az aerodinamikai teszteléshez szükséges méretarányos modellalkatrészek gyors nyomtatására használják majd.

Szeptemberben megnyerte a Team Penske 17. INDYCAR sorozatbeli bajnoki címét. A Team Penske a Stratasys-szal együtt bővíti 3D nyomtatási képességeit, hogy jobb alkatrészeket juttasson a versenypályára, méghozzá gyorsabban, mint valaha.
Will Power szeptemberben megnyerte a Team Penske 17. INDYCAR sorozatbeli bajnoki címét. A Team Penske a Stratasys-szal együtt bővíti 3D nyomtatási képességeit, hogy jobb alkatrészeket juttasson a versenypályára, méghozzá gyorsabban, mint valaha.

“Ahogy az additív gyártás alkalmazásai folyamatosan fejlődnek a versenysportban, a Stratasys továbbra is támogat bennünket abban, hogy a versenyteljesítményt gyorsan, a versenytársakat megelőzve javítsuk, így az ötletekből alkatrészeket készíthetünk, és azokat minden eddiginél gyorsabban és megbízhatóbban küldhetjük a versenypályára” – mondta Matt Gimbel, a Team Penske gyártási vezetője. “Most már olyan módon tudunk alkatrészeket gyártani, ahogy hagyományos gyártással nem lehetséges.”

Gimbel szerint a Neo 3D nyomtatók nyílt alapanyaghasználati lehetősége kulcsfontosságú előnynek számított, csakúgy, mint a kiváló felületminőség és a Neo rendszer megbízhatósága. Azáltal, hogy a Team Penske bármelyik beszállítótól beszerezhet alapanyagot, maximális rugalmasságot biztosít a csapat számára az anyagválasztásban. Emellett a Stratasys Neo800 3D nyomtató nagy építési volumene (800 mm x 800 mm x 600 mm) lehetővé teszi számukra, hogy nagyobb alkatrészeket nyomtassanak, kevesebb időt fordítva az alkatrészek kézi csiszolására, szelvényezésére és összeillesztésére a szélcsatornás teszteléshez.

“Több mint 500 győzelmével a Team Penske kiválóság iránti elkötelezettsége páratlan a motorsport szektorban, és a teljesítmény új csúcsainak elérése azt jelenti, hogy folyamatosan azt kérdezzük, hogyan lehet a dolgokat jobban csinálni” – mondta Pat Carey, a Stratasys kereskedelmi fejlesztési vezető alelnöke. “Az additív gyártási megoldások terén az egyik legfőbb partnerükként elköteleztük magunkat amellett, hogy autóversenyzésre szabott, mindenkinél sikeresebb megoldásokat kínáljunk, hogy a Team Penske több kockás zászlót tudjon megszerezni, mint bármely más autóversenyző a világ bármely más versenysport-szervezeténél.”

Ez a beszerzés a Stratasys-szal 2017 óta fennálló technikai partnerségre épül. A Stratasys a múltban számos FDM® és PolyJet™ technológiájú 3D nyomtatót biztosított a Team Penske számára prototípusok, befogó ülékek gyártásához, és végfelhasználásra szánt autóalkatrészekhez és bokszutcai felszerelésekhez.

38 nemzeti bajnoki címével, amelyből 17-et az INDYCAR sorozatban szerzett, a Penske csapatot gyakran nevezik az autósport New York Yankees-ének. A csapat a közelmúltban 40 szezonbeli győzelemmel és 45 pole-pozícióval rekordot állított fel, amihez három bajnoki cím társul a világ öt versenysorozatában. 2022-ben a Team Penske lett az első csapat, amely egyazon szezonban megnyerte a NASCAR Cup Series és az INDYCAR Series bajnokságát is.

Ismerje meg a cikkben említett Stratasys Neo 3D nyomtatót!