Sajtóhír: A Stratasys bemutatja új, többféle alapanyagot használó 3D nyomtatóját a kisebb fogászati laboratóriumok számára

A Stratasys J3 DentaJet kis helyigény mellett növeli a laboratóriumok termelékenységét az implantológiai, korona- és hídépítési, valamint a fogszabályozási alkalmazások terén. Az új 3D nyomtatót a március 14-18. között megrendezésre kerülő kölni IDS kiállításon mutatják be élőben.

A Stratasys Ltd. (NASDAQ: SSYS), a polimer 3D nyomtatás egyik meghatározó vállalata bemutatta J3™ DentaJet® 3D nyomtatóját. A belépő szintű, többféle alapanyaggal működő berendezés lehetővé teszi a fogászati laboratóriumok számára, hogy egy tálcán egyidejűleg különböző alkalmazású, rendkívül pontos modelleket készítsenek.

Stratasys J3 Dentajet fogászati 3D nyomtató
A Stratasys J3 DentaJet 3D nyomtatót a vállalat vezető fogászati megoldásai között mutatják be a kölni IDS kiállításon.

A J3 DentaJet európai premierje a 2023. március 14-18. között a németországi Kölnben megrendezésre kerülő IDS nemzetközi vásáron lesz. Az új nyomtatót a Stratasys vezető fogászati megoldásainak (H051-es stand, 10.2. csarnok), köztük a J5™ DentaJet®-nek és az Origin® One Dentalnak a meglévő választékával együtt mutatják be.

“Ez a nyomtató rendkívül előnyös olyan kisebb fogászati laboratóriumok számára, amelyek korábban csak kis, egy alapanyaggal dolgozó asztali 3D nyomtatókkal rendelkeztek, és készen állnak arra, hogy magasabb szintre emeljék fogászati termék előállításukat, és magasabb minőségű digitális fogászati termékeket kínáljanak” – mondta Ronen Lebi, a Stratasys Dental alelnöke. “A J3 DentaJet 3D nyomtató segíti a laboratóriumokat a növekvő keresletnek megfelelő, legjobb minőségű, rendkívüli pontosságot igénylő fogászati modellek és eszközök gyártásában.”

A J3 DentaJet 3D nyomtató biokompatibilis gyantákkal (átlátszó, merev és rugalmas) dolgozik, és képes korona- és hídmodellek, implantológiai (modell, sebészeti vezetők és ínymaszkok), valamint fogszabályozó modellek vegyes alkatrészeinek elkészítésére, mindezt egy nyomtatási feladat során. A nagyméretű, kör alakú nyomtatótálca és a High-Speed üzemmód segíthet a laboratóriumoknak a teljesítmény növelésében és a munkafolyamatok tervezésében. A Stratasys szabadalmaztatott PolyJet™ technológiájat a nyomtatási folyamat során kikeményíti az alkatrészeket, minimalizálva az utólagos megmunkálást. Ennek eredményeként a laboratóriumi személyzetnek nem kell többé a kikeményítetlen gyantát kezelnie, ami javítja a munkahelyi biztonságot.

“A PolyJet-et tartjuk a műtéti sablonok nyomtatásához elérhető legjobb technológiának, különösen az összetett geometriát igényelő alkalmazásokhoz, mint például az egymásra helyezhető sablonok. Más technológiák egyszerűen nem képesek ugyanolyan precizitást és pontosságot elérni” – mondta Ilan Sapir, a Glidewell Dental digitális kezeléstervező részlegének vezetője. “A J3 DentaJet lehetővé tette számunkra, hogy hozzáférjünk a legfejlettebb nyomtatási technológiához, a kis alapterületű, ugyanakkor jelentős nyomtatási kapacitással rendelkező berendezés által.”

A J3 DentaJet bekerül a Stratasys fogászati célú 3D nyomtatóinak sorába, amelyek mindegyike a GrabCAD Print™-en, a Stratasys intuitív szoftverén keresztül vezérelhető és felügyelhető a nyomtatás előkészítési munkafolyamatok racionalizálása érdekében. A Stratasys már most fogad megrendeléseket az új 3D nyomtatóra, amely várhatóan márciusban kerül piacra.

Kattintson az alábbi linkekre, ha többet szeretne megtudni a Stratasys fogászati megoldásairól!

A kis méretű, de nagy kapacitású Stratasys J3 Dentajet a fogászati laborítóriumok számára készült.

A Stratasys az additív gyártásra való globális áttérés élharcosa, olyan iparágak számára kínált innovatív 3D nyomtatási megoldásokkal, mint a repülőgépipar, az autóipar, a fogyasztási cikkek és az egészségügy. Az intelligens és a hálózatra kapcsolt 3D nyomtatók, a polimer anyagok, a szoftveres ökoszisztéma és az igény szerinti alkatrészgyártás révén a Stratasys megoldásai a termékértéklánc minden szakaszában versenyelőnyöket biztosítanak. A világ vezető szervezetei a Stratasyshoz fordulnak a terméktervezés átalakítása, a gyártás és az ellátási láncok agilitása, valamint a betegellátás javítása érdekében.

A Stratasys, Dentajet, J3, J5, PolyJet, GrabCAD, GrabCAD Print, Origin és Origin One a Stratasys Ltd. és/vagy leányvállalatai védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Minden más védjegy a vonatkozó jogosultak kizárólagos tulajdonát képezi, és a Stratasys nem vállal felelősséget ezen nem Stratasys termékek kiválasztásával, teljesítményével vagy használatával kapcsolatban.